Det vigtigste at undgå under og efter Benzo udtrapningen er...

- Koffein - dvs. kaffe, alm sort, grøn, hvid te. Mørk chokolade. Chokolade drikke. Coca Cola. Guarana. Energi drikke.
Også koffein fri kaffe eller te (altså produkter hvor koffeinen er fjernet) Koffein fri kaffe eller sort teer indholder lidt koffein og kan påvirke ens abstinenser, så at de bliver værre. Hvis du er i en bølge, hvor abstinenserne er slemme, så hold dig også fra koffein frie kaffe og teer.

- Alkohol, Ethanol (der kan være alkohol i mad, natur medicin osv). 
Læs altid varedeklarationen, der kan være alkohol i de mærkeligeste madvarer (alkohol findes bla. i Dr. Bach´s Rescue rescue remedy, som er et homøopatisk beroligende middel).

- Efedrin.

- Naturmidler, der bliver skrevet meget om at man skal passe på forskellige former for naturmidler, da de går ind og virker på de samme GABA receptorer i hjernen (dette er ikke bevist, men mange har beskrevet det i forskellige sammenhæng).
Det er f.eks: Baldrian, Kamille, Urte teer, osv.
Hvis du bruger noget og har det fint med det, behøver du ikke stoppe med det. Men hvis dine abstinenser er øget eller du er meget følsom og reagerer hurtigt med øget abstinenser, er det bedre ikke at bruge det.
Læs mere på Recovery-road.org og også i Bogen Recovery & Renewal-som har vejledt og hjulpet flere tusinde i kampen med at komme ud af Benzodiazepin eller de såkaldte lykkepiller.

- Kinesisk medicin (urter).

- Bredspektret penicillin. Spørg evt. om der kan gives en anden type penicillin (bredspektret penicillin kan øge abstinenserne meget)

- Sukker. Prøv at minimere sukker forbruget. Der er meget sukker i f.eks Smoothies og i morgenmads produkter.

- Undgå stærkt kryderet mad.

- Helt undgå kunstigt sukker (det kan virkelig udløse Alita´s abstinenser): Saccharin (954), aspartam (E951), acesulfamkalium (E950), cyclamat (E952), sorbitol (E420), xylitol (967), Isomalt (E953), mannitol (E421) og erythritol (E968). Læs mere her

- Det 3. krydderi, eller som det også bliver kaldt: mononatriumglutamat, natriumsalt af glutaminsyre, mononatriumglutamat, MNG. Findes i bla. i chips, sild, pålæg, færdig lavet retter osv. E-nummer:

E 621 Mononatriumglutaminat
E 622 Monokaliumglutaminat
E 623 Calciumdiglutaminat
E 624 Monoammoniumglutaminat
E 625 Magnesiumdiglutaminat

Man skal også passe på ingredientser som: hydroliseret vegetabilsk protein, gelatine, gærekstrakt, rissirup eller brunris-sirup. Det kan være "skjult " MNG (smagsforstærker).

Læs mere hos foreningen Aktive forbrugere (klik)

Læs mere om emnet på BenzoInfo.dk her

Læs også mere her:
VOM.dk (viden om mad) om det 3.krydderi
Den store danske om 3. krydderi
Antibiotika