Få altid lavet et fuld helbreds tjek, gerne en gang årligt. Og det er vigtigt også at få tjekket stofskiftet, da stofskifte sygdom kan give de samme symptomer.

Det er en god idé at skrive abstinenserne ned (evt. i et abstinens skema) og også hvis du får nye symptomer..... Jeg bruger en dagbog til at gøre det, og er så glad for at jeg kan se når nogle typer abstinenser er forsvundet og hvordan jeg får det bedre..

Her er en liste over abstinens symptomer forbundet med Benzodiazepin brug.
Abstinenserne kan optræde både i brugen, under udtrapning og i aftagende grad i årene efter brug (ikke at nogen får dem alle på én gang).
Listen er samlet fra Alita´s egne erfaringer, behandlingssted Kilen (Sverige, nu lukket) samt centrale internationale internet forums (England og USA).

BEMÆRK: Alle oplever et benzo forløb forskelligt.
Du vil højst sandsynligt ikke opleve dem alle. Og hvis du gør, vil de komme i bølger og hurtigt forsvinde igen.

Det er en god idé at registrer symptomer hver måned og ved nye symptomer. Følg op med et evt. generelt helbreds check hos den praktiserende læge.
En registrering kan indeholde frekvens (dagligt, ugeligt, månedligt) for hver symptom, samt styrke (0 = intet, 10 = invaliderende).
Det er værd at bemærke, at psykiatere typisk ikke anderkender listens indhold, da psykiatere kun forholder sig til hvad medicinal industrien præsenterer for dem. Medicinen (her i Benzodiazepiner) er en psykiaters værktøj og her af deres levebrød - deres virkeligheds opfattelse og konklusioner styres her af.

Derfor er det vigtigt at stole på sine egne fornemmelser og ikke miste troen på, at man nok skal blive rask uden den psykiatriske medicin. Oplevelserne af nedenstående symptomliste er ikke et udtryk for anden syglighed, end de påvirkninger som Benzodiazepin har lavet på hjerne, påvirkninger som vil hele.

Pårørende kan også få stor hjælp, af at læse eller skrive abstinenserne ned. På den måde er det nemmere, at holde styr på udviklingen i abstinens fasen.

Hold ud, det er det værd! Og følg de øvrige råd her på siderne og hvad der bliver givet af råd på andre Benzo sider.
Søg evt. støtte og hjælp hos Benzorådgivningen

Klik her for at åbne skemaet